top of page

Μαζεύουμε τις ακαθαρσίες του ζώου μας;

Είναι θέμα υγείας, είναι θέμα παιδείας, είναι θέμα φιλοζωίας και είναι και νόμος:

Νόμος 4039/2012,άρθρο 5, παράγραφος 1 "Να μεριμνά για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του σκύλου του".

Όχι, δε θα σας πούμε για τους νόμους, αλλά με αφορμή τη χθεσινή μας βόλτα με σκυλιά και παιδιά και παρατηρώντας τους υπέροχους κηδεμόνες και φίλους της DOGIT να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των κατοικιδίων τους θα θέλαμε να σας δώσουμε λίγα επιχειρήματα ΜΕ ΣΚΟΠΟ να μην αμελείτε ΠΟΤΕ να μαζεύετε τα περιττώματα των τετράποδων φίλων σας.

1)Τα κόπρανα των μη φυτοφάγων ζώων είναι ΤΟΞΙΚΑ και πλούσια σε ΜΙΚΡΟΒΙΑ και ΒΑΚΤΗΡΙΑ.

Αυτό σημαίνει μεγάλο κίνδυνο μόλυνσης και εμφάνισης παθήσεων όπως: σαλμονέλα, εχινόκοκκος, λεπτοσπείρωση. Παιδιά, άλλα και άλλα σκυλιά είναι πιθανό να έρθουν σε επαφή με τις ακαθαρσίες και να νοσήσουν.

2)Η τοξικότητά τους κάνει κακό στα φυτά.

Σαν σωστοί φιλόζωοι που αγαπάμε τα πλάσματα της φύσης, δε μπορεί να μην αγαπάμε την ίδια τη φύση. ΑΡΑ, την προστατεύουμε και δε θέλουμε να καταστρέφουμε φυτά κ.α

3)Είμαστε οι πράξεις μας

Δίνουμε το καλό παράδειγμα! Γύρω μας υπάρχουν άτομα που αντιπαθούν τα ζώα, το ΓΙΑΤΙ είναι άλλη κουβέντα, ας μην δίνουμε κανένα δικαίωμα, ας δίνουμε μόνο το καλό παράδειγμα. Είναι σφάλμα να φωνάζουμε σε αυτούς που δεν θέλουν τα ζώα και την ίδια στιγμή να επιτρέπουμε τη βρωμιά η οποία είναι βλαβερή για τα ίδια τα ζώα.

ΠΩΣ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ

-Σακουλάκια

-Ένα μπουκαλάκι με αντιβακτηριδιακό υγρό.

Μαζεύουμε τα περιττώματα, ψεκάζουμε λίγο το σημείο και έπειτα τα χέρια μας. ΑΝ έχει ακουμπήσει το λουρί ή ο σκύλος μας, καθαρίζουμε τοπικά.

Βρείτε ό,τι χρειάζεστε στο e-shop της DOGIT:

Προτεινόμενα άρθρα
Πρόσφατα άρθρα
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολούθησέ μας
bottom of page