top of page

Βόλτα = Η μεγαλύτερη ανάγκη του σκύλου!

Πόσο συχνά βγάζετε βόλτα τον σκύλο σας;

Πόση διάρκεια έχει η βόλτα σας;

Που προτιμάτε να τον πηγαίνετε;

Οι περισσότεροι χανόμαστε στην καθημερινότητά μας και στις πολλές υποχρεώσεις μας με αποτέλεσμα να αμελούμε να πιάσουμε το λουράκι και να βγούμε από το σπίτι... Δικαιολογίες όπως "έχω μεγάλο κήπο" ή "ο σκύλος είναι μικρός και δε χρειάζεται" δεν ισχύουν... Πολύ απλά, γιατί η ΒΟΛΤΑ είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΚΗ του σκύλου!

-Μυρωδιές: Η όσφρηση είναι σημαντική λειτουργία για κάθε σκύλο, αφού έτσι ανακαλύπτει τον κόσμο. Ο σκύλος έχει μεγάλη απομνημονευτική ικανότητα οσμών και η όσφρησή του είναι χιλιάδες φορές πιο μεγάλη από τη δική μας. Άρα, με τις μυρωδιές που λαμβάνει στην κάθε βόλτα παίρνει "μηνύματα" από τη φύση και από άλλους σκύλους.

Η Α. Horowitz, ερευνήτρια συμπεριφορών σκύλων, πειραματιζόμενη με διάφορα τεστ οσμών, καταλήγει, πως οι σκύλοι, μέσω της μυρωδιάς, γνωρίζουν τον ίδιο τους τον εαυτό!

Αν αναλογιστούμε τη χρησιμότητα του Λακανικού καθρέφτη στην επίγνωση του εαυτού μας, αφού οι άνθρωποι "μαθαίνουμε" τον κόσμο, κυρίως, με την όραση, ας σκεφτούμε πόσο σπουδαία είναι για τον σκύλο η μυρωδιά!!

Κι ακόμα πιο απλά...ΠΩΣ θα νιώθατε αν ΔΕΝ ΒΛΕΠΑΤΕ;;; Έτσι νιώθουν κι αυτά αν δε μυρίζουν!

Τελευταίο επιχείρημα, για σήμερα....και πολύ βασικό...Ο σκύλος μετά την βόλτα ηρεμεί, χαλαρώνει, άρα, δεν κάνει ζημιές!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....................

Προτεινόμενα άρθρα
Πρόσφατα άρθρα
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολούθησέ μας
bottom of page