top of page

Είναι γάτα...κι όμως με αγαπά

Ακριβώς ένα μήνα μετά το άρθρο για αυτούς τους υπέροχους τετράποδους πιστούς φίλους, τους σκύλους, θα ήταν άδικο να μην αφιερώσουμε μια βδομάδα και στα άλλα τετράποδα, πιο μικρά μεν, αλλά με τεράστιο ταμπεραμέντο, πλάσματα, τις γάτες!

Συχνά ακούμε: Ο σκύλος με κοιτά στα μάτια, η γάτα όσο κι αν την ταΐζω...ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ή Η γάτα δε με ακούει ποτέ, κάνει πάντα το δικό της, και άλλους τέτοιους χαρακτηρισμούς όπως: οι γάτες είναι εγωίστριες, κακές, κάνουν πάντα το δικό τους κλπ....

Φτάνει πια...αυτές οι αντιλήψεις ανήκουν σε άλλες εποχές!!

Είναι γάτα και σίγουρα με αγαπά!

Πριν χρόνια μπήκε στη ζωή μου μια γάτα που πήρε από την αρχή πολλή αγάπη, αληθινή αγάπη! Έτσι, δεν είχε παρά να δείξει το αληθινό της πρόσωπο!

-Ακολουθούσε παντού τον άνθρωπό της! Ήταν τόσο πιστή που περίμενε μέχρι κι έξω από το μπάνιο. Όσο κι αν απεχθάνονταν το νερό...στέκονταν εκεί για παρέα!

-Αναζητούσε την παρέα! Από τις πρώτες πρωινές ώρες χτυπούσε την πόρτα την κρεβατοκάμαρας για να ξυπνήσει τους κηδεμόνες της και να κάτσουν μαζί στο σαλόνι.

-Γουργούριζε;; Κι εκεί που όλοι αναρωτιόμαστε αν αυτό το γατί γουργουρίζει...ένα βράδυ πήραμε απάντηση! Γουργούριζε, βεβαίως, αλλά μόνο όταν ένιωθε την αγάπη σου. Ξάπλωνε πάνω σου και γουργούριζε μόνο σε εσένα...σαν πράξη απόδειξης πως απολαμβάνει την παρέα σου! Κι αν αυτό δεν είναι αγάπη, τότε τι είναι;

-Κάθεται στην πλάτη σου! Πλένεις τα πιάτα, βάζεις φαγητό στον φούρνο, καθαρίζεις τον νεροχύτη... όπου κι αν σε βρει δίνει ένα σάλτο κι ανεβαίνει στον ώμο σου και φαίνεται να βολεύεται εκεί, ακόμα κι αν συνεχώς κινδυνεύει να πέσει!!! Κι αν αυτό δεν είναι ενδιαφέρον, τότε τι είναι;;

Κι αν δε σας έπεισα, το λεν και οι επιστήμονες! Έρευνα των Πανεπιστημίων του Όρεγκον και του Μονμάουθ μας βεβαιώνει πως οι γάτες αγαπούν πάνω από όλα την παρέα με τους ανθρώπους!

Η γάτα σίγουρα αλληλεπιδρά με τον άνθρωπο... Τώρα σκέψου αν εσύ αλληλεπιδράς μαζί της!

Προτεινόμενα άρθρα
Πρόσφατα άρθρα
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολούθησέ μας
bottom of page