top of page

Χριστούγεννα με τον σκύλο σας


Tα Χριστούγεννα φθάνουν και οι τετράποδοι μικροί μας φίλοι δεν έχουν επίγνωση του τι συμβαίνει! Καλό είναι να υπάρχει μία ανάλογη προετοιμασία για αυτούς.

Δώστε προσοχή στις αλλαγές: στον χώρο του σπιτιού, στην αύξηση επισκεπτών ή, πιθανώς, σε ένα οικογενειακό ταξίδι! Οι πολλές διαφορετικές γεύσεις και τα αρώματα των φαγητών θα κατακλύσουν τον χώρο, και φυσικά τα διάφορα δώρα Χριστουγέννων θα αρχίσουν να εμφανίζονται από παντού!

Όσον αφορά τις αλλαγές στο σπίτι: το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα πολλά στολίδια και τα λαμπάκια μπορούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον του σκύλου. Πολύ σημαντικό είναι να προστατευθούν τα καλώδια. Χρειάζεται κατάλληλη εκπαίδευση, εάν ο σκύλος εμφανίσει την τάση να παίξει με το δέντρο. Μία γρήγορη λύση που θα βοηθήσει στην προσαρμογή είναι η τοποθέτηση ενός μικρότερου δέντρου σε ένα πιο ψηλό σημείο, ώστε να έχει πιο δύσκολη πρόσβαση ή να μην το φτάνει.

Την περίοδο των Χριστουγέννων, συνήθως, παρελαύνουν πολλά νόστιμα φαγητά με πλούσια αρώματα. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να τα δοκιμάσει και ο σκύλος σας. Οι ανθρώπινες τροφές δεν είναι πάντα κατάλληλες για τα κατοικίδια. Συμβουλέψτε τους καλεσμένους να μην του δώσουν φαγητό και το ίδιο να κάνετε κι εσείς. Μία καλή λύση είναι την περίοδο αυτή να γίνει μία καλύτερη επιλογή τροφής η οποία θα του αρέσει πιο πολύ και θα προσφέρει στον σκύλο σας αυτό το κάτι διαφορετικό! Εάν δεν θέλετε να αλλάξετε τη διατροφή του, μπορείτε να προμηθευτείτε από εξειδικευμένα καταστήματα λιχουδιές ή συμπληρώματα διατροφής τα οποία θα απασχολήσουν το ζώο σας και θα του προσφέρουν ικανοποίηση.

Όσον αφορά στον κόσμο που μπορεί να βρεθεί στο σπίτι, ο σκύλος ενδέχεται να στρεσαριστεί παρακολουθώντας τον, οπότε καλό θα ήταν να του έχουμε ετοιμάσει έναν ειδικό, προσωπικό χώρο, στον οποίο θα μπορεί να πηγαίνει και να ηρεμεί. Ιδανική λύση σε αυτήν την περίπτωση είναι και η τοποθέτηση ενός στρώματος ή κρεβατιού σκύλου το οποίο θα αποτελέσει ιδανικό προορισμό ηρεμίας και χαλάρωσης.

Στην περίπτωση ταξιδιού: θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη για το ιδανικό κλουβί μεταφοράς, όπως και σωστής προετοιμασίας του ζώου για ένα ταξίδι (διαχείριση του φαγητού, φάρμακα κατά του στρες της μεταφοράς κ.α.).

Και φυσικά καλό θα ήταν να προσφερθούν και δώρα στον σκύλο σας! Παρακολουθώντας την εξέλιξη των γιορτών σίγουρα θα απογοητευτεί εάν δει ότι είναι ο μόνος που δεν έλαβε κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό την περίοδο αυτή.

Όμορφα δώρα Χριστουγέννων είναι αυτά που είναι απολύτως προσωπικά για τον σκύλο σας, όπως ένα μπολ φαγητού με το όνομα του, ρουχαλάκια για τις κρύες μέρες του χειμώνα, πολλά παιχνιδάκια τα οποία θα μπορούσαν να απασχολήσουν το ζώο σας και να του προσφέρουν χαρά, λιχουδιές οι οποίες προσδίδουν και χριστουγεννιάτικο κλίμα, αλλά και χριστουγεννιάτικα στολίδια φτιαγμένα μόνο για αυτόν!

Τα Χριστούγεννα είναι μία παράξενη περίοδος για τους σκύλους που περνούν αρκετό χρόνο μέσα στο σπίτι, εάν γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για αυτούς τότε οι γιορτές των Χριστουγέννων μπορούν να είναι μία αξέχαστη οικογενειακή στιγμή!

Προτεινόμενα άρθρα
Πρόσφατα άρθρα
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολούθησέ μας
bottom of page