top of page

5 Συμβουλές για την εκπαίδευση


Πώς μπορείτε να κάνετε ευκολότερη τη συμβίωσή σας μαζί με τους τετράποδους φίλους μας

Τολμήστε να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας από τους πρώτους μήνες

Από την 7η κιόλας εβδομάδα της ζωής του μέχρι και τη 16η, η εκπαίδευσή του θα είναι αρκετά πιο γρήγορη και αποτελεσματική. Αυτή είναι η καταλληλότερη φάση προκειμένου να κοινωνικοποιηθεί σωστά και να γίνει ένας ενήλικος σκύλος χωρίς ανεπιθύμητες συμπεριφορές. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά άλλωστε, όσο πιο μικρά είναι τόσο πιο γρήγορα μαθαίνουν.

Ο σκύλος σας σας χρειάζεται καθημερινά

Μπορεί να θεωρείτε, πως αρκεί μία εκπαίδευση και μόνο για να αποκτήσετε το σκυλί... πρότυπο, αλλά όλο αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σας χρειάζεται δίπλα του καθημερινά, όπως χρειάζεστε και εσείς κάποιον για συντροφιά. Αφιερώστε του μόνο λίγα λεπτά και να ξέρετε, ότι θα τον κάνετε πολύ ευτυχισμένο. Παίξτε, τρέξτε και ασχοληθείτε μαζί του.

Μην τον μαλώνετε για τυχόν ζημιές

Η παλιά τεχνική “ρίξε του μία με την εφημερίδα” ανήκει πια στο παρελθόν και πρέπει να την αποβάλλετε από το μυαλό σας. Ο χρόνος που έχετε για να διορθώσετε μία τυχόν κακή συμπεριφορά είναι 1-1,3 δευτερόλεπτα!!! Μην αναλώνεστε, λοιπόν, σε τιμωρίες καθώς δε γίνονται... κατανοητές. Δείτε το σαν ένα μικρό παιδί και απλά φροντίστε να του δείξετε με έναν ήρεμο τρόπο το σωστό και το λάθος.

Φροντίστε τη διατροφή του

Ένας ακόμη μύθος καταρρίπτεται και πάλι. Συνηθίζατε να ακούτε πως τα σκυλιά θέλουν να αλλάζουν συχνά γεύσεις και πως το μαγειρευτό φαγητό είναι πολύ πιο θρεπτικό από την ξηρά τροφή. Αν όμως επιλέξετε την κατάλληλη τόσο για το σκύλο όσο και για την... τσέπη σας, τότε δε χρειάζεται να ανησυχήσετε ξανά για το τι θα φάει και... σήμερα! Μέσα στη χάρτινη σακούλα που βλέπετε, κρύβονται όλες οι θρεπτικές αξίες που θα τον κάνουν το πιο έξυπνο και υγιή σκύλο.

Μάθετέ τον να ανταποκρίνεται

Όποιο και αν είναι το μέγεθός του, πρέπει να υπακούει τουλάχιστον στο... «έλα» σας. Το να έρχεται στην αγκαλιά σας, γρήγορα και υπάκουα, προσφέρει και στους δυο σας μεγάλη ασφάλεια. Είναι κάτι πολύ απλό και φυσικά όλοι μπορείτε να τα καταφέρετε. Δέστε το με ένα μεγάλο λουρί τουλάχιστον 3 μέτρα μακριά σας και ξεκινήστε να φωνάζετε το όνομά του. Μόλις σας πλησιάσει, επιβραβεύστε τον. Επαναλάβετε το αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα και τα αποτελέσματα δε θα αργήσουν να φανούν. Ο σκύλος σας θα συνδυάζει τη στιγμή που τον φωνάζετε με κάτι καλό, οπότε ποτέ δε θα αρνηθεί την πρόσκλησή σας.

Ετικέτες:

Προτεινόμενα άρθρα
Πρόσφατα άρθρα
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολούθησέ μας
bottom of page