top of page

Γιατί να εκπαιδεύσω τον σκύλο μου;


«Μου αρέσει να έχω ένα δέσιμο με τον σκύλο μου, να με σέβεται και να με ακούει, να μην καταστρέφει πράγματα στο σπίτι ή στον κήπο μου και φυσικά να μη φύγει από τον χώρο μας και χαθεί. Επίσης, θέλω όταν τον βγάζω βόλτα να με ακούει προκειμένου να είναι ασφαλής, να μην πεταχτεί στον δρόμο και τραυματιστεί…δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι!! Τέλος, επιθυμώ να με προφυλάξει αν εισβάλλει κάποιος στον χώρο μας, αλλά δε μου αρέσει να γαβγίζει όταν δεν υπάρχει λόγος για εμάς.»

Πολύ λογικά τα παραπάνω…και ποιός άλλωστε δεν τα επιθυμεί για το δικό του σκύλο; Όμως πως θα γίνουν όλα αυτά;

Με σιγουριά σας λέμε πως ο μόνος δρόμος είναι η εκπαίδευση του σκύλου σας και του εαυτού σας. Σκεφτείτε πως ο κόσμος και η γλώσσα του σκύλου απέχει πολύ από τη δική μας! Για να υπάρξει, λοιπόν, «επικοινωνία» χωρίς βία και απογοητεύσεις εκατέρωθεν, αλλά και αρμονική συμβίωση, θα πρέπει να γίνει η κατάλληλη εκπαίδευση.

-Τολμήστε να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας από τους πρώτους μήνες!

Από την 7η κιόλας, εβδομάδα της ζωής του έως την 16η, η εκπαίδευση είναι γρήγορη και αποτελεσματική. Αυτή είναι η καταλληλότερη φάση για την κοινωνικοποίησή τους, ώστε να γίνει ένας ενήλικος σκύλος χωρίς ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

-Μάθετέ τον να ανταποκρίνεται!

Όποιο κι αν είναι το μέγεθός του πρέπει να υπακούει στο «έλα» σας. Το να έρχεται σε εσάς γρήγορα και υπάκουα προσφέρει και στους δυο σας μεγάλη ασφάλεια. Μάθετε πως…. Δέστε τον με ένα 3μετρο λουρί και σταθείτε απέναντί του. Ξεκινήστε να τον φωνάζετε και όταν έρθει επιβραβεύστε τον με λιχουδίτσα. Έτσι, ο σκύλος συνδυάζει το κάλεσμά σας με κάτι καλό!

-Μην τον μαλώνετε για ζημιές

Η παλιά τεχνική «Ρίξτε του με την εφημερίδα»… ας μείνει στο παρελθόν. Ο χρόνος που έχετε να διορθώσετε την κακή συμπεριφορά είναι 1-1,3 δευτερόλεπτα!! Μην αναλώνεστε, λοιπόν, σε τιμωρίες και άσκοπες φωνές καθώς δε γίνονται κατανοητές. Δείξτε του με επιβράβευση αυτό που θέλετε να κάνει. Μάθετέ του το «όχι» σας.

-Ο σκύλος σας, σας χρειάζεται κάθε μέρα

Σας χρειάζεται δίπλα του καθημερινά, όπως και εσείς χρειάζεστε κάποιον για συντροφιά. Αφιερώστε λίγο χρόνο για παιχνίδι, βόλτα, τρέξιμο. Δεν αρκεί μόνο η εκπαίδευση για να έχουμε το σκυλί πρότυπο, αλλά, κυρίως, η καθημερινή μας ενασχόληση είναι αυτή που θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ετικέτες:

Προτεινόμενα άρθρα
Πρόσφατα άρθρα
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολούθησέ μας
bottom of page